Ο Rick Schonberg θα διαδεχθεί τον Aaron Schnarch στη θέση του CEO της Coinbase Custody, καθώς ο αγώνας για το Bitcoin ETF κορυφώνεται.

Η απόφαση αυτή προηγείται της απόφασης για το αν μια θέση Bitcoin
BTC (ETF) θα επιτραπεί στη Wall Street βρίσκεται σε εξέλιξη, με την Coinbase να αντικαθιστά την ηγεσία της επιχείρησης θεματοφυλακής της. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Aaron Schnarch παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Coinbase Custody.

Ο Schnarch ηγείται της εταιρείας από τον Ιούνιο του 2022, αλλά τώρα τον διαδέχθηκε ο Rick Schonberg, ένα ανώτερο στέλεχος της fintech που εργάζεται στην Coinbase από το 2021 ως επικεφαλής της θεματοφυλακής, των ιδρυμάτων και των συναλλαγών, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Η Goldman Sachs, η State Street και η JPMorgan Chase είναι μεταξύ των προηγούμενων εργοδοτών του.

“Έχουμε προετοιμαστεί εκτενώς για την έγκριση ETF”, δήλωσε εκπρόσωπος της Coinbase στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι τα συστήματα της εταιρείας “έχουν σχεδιαστεί και δοκιμαστεί για να χειριστούν τον πρόσθετο όγκο συναλλαγών, την αυξημένη ρευστότητα και τη γενική αύξηση της ζήτησης στα συστήματά μας”.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Aaron Schnarch παραιτήθηκε πρόσφατα από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Coinbase Custody.

Η Coinbase Custody θα διασφαλίζει ψηφιακά tokens για λογαριασμό πολλών διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων σε περίπτωση που τα spot Bitcoin ETFs εγκριθούν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η είδηση έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του Barry Silbert, ιδρυτή της Digital Currency Group, από το διοικητικό συμβούλιο της Grayscale. Η αποχώρηση του Silbert θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες της Grayscale να μετατρέψει επιτυχώς το Grayscale Bitcoin Trust σε spot Bitcoin ETF, σύμφωνα με ορισμένους σχολιαστές της αγοράς κρύπτο.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει απορρίψει στο παρελθόν αρκετές αιτήσεις, αλλά το βάρος των αιτούντων και μια πρόσφατη δικαστική απόφαση μπορεί να οδηγήσουν σε διαφορετικό αποτέλεσμα αυτή τη φορά. Οι εταιρείες που βρίσκονται στη σειρά για κανονιστική έγκριση περιλαμβάνουν χρηματοπιστωτικούς γίγαντες όπως η BlackRock, η Franklin Templeton και η Grayscale Investments – οι οποίες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την Coinbase Custody για την αποθήκευση Bitcoin.

Ο αναλυτής ETF του Bloomberg, Eric Balchunas, αναμένει μια θετική απόφαση στις 9 Ιανουαρίου και η διαπραγμάτευση να ξεκινήσει γύρω στις 11 Ιανουαρίου. Η προοπτική αυτή οδηγεί τις τιμές του Bitcoin στα ύψη, με το κρυπτονόμισμα να κερδίζει σχεδόν 160% το 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *