Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Matrixport δήλωσε ότι αναμένει από την SEC να απορρίψει όλες τις αιτήσεις για ETFs αυτόν τον μήνα.

Το Bitcoin διολίσθησε κατά 8% την Τετάρτη, καθώς η νευρικότητα γύρω από την αναμενόμενη έγκριση ενός spot bitcon (BTC) ETF άρχισε να εισέρχεται στην αγορά.
Η πτώση ανέτρεψε ολόκληρη την ανοδική κίνηση που σημειώθηκε την 1η Ιανουαρίου, ωθώντας τη ρευστοποίηση θέσεων αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων σε όλα τα ανταλλακτήρια παραγώγων (futures).

“Η πιθανότητα να περάσει το ETF γινόταν όλο και λιγότερο πιθανή και η αγορά είδε ένα αδιέξοδο”, έγραψε ο αναλυτής στο X. “Η αδυναμία στις μετοχές εξόρυξης κρύπτο (mining) και το ξεπούλημα σε αρκετές μετοχές των ΗΠΑ που σχετίζονται με τα κρύπτο, ενίσχυσαν επίσης τον σκεπτικισμό της αγοράς”.

Την περασμένη εβδομάδα, η Reuters ανέφερε ότι ένα ETF bitcoin θα μπορούσε να εγκριθεί ήδη από την “Τρίτη ή την Τετάρτη”, επικαλούμενη πηγές.
Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Matrixport διέψευσε τις αισιόδοξες προσδοκίες, λέγοντας: “Πιστεύουμε ότι όλες οι αιτήσεις υπολείπονται μιας κρίσιμης απαίτησης που πρέπει να ικανοποιηθεί πριν από την έγκριση της SEC. Αυτό μπορεί να εκπληρωθεί μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2024, αλλά αναμένουμε ότι η SEC θα απορρίψει όλες τις προτάσεις τον Ιανουάριο”.

Μετά το πρωινό υψηλό των 45.500 δολαρίων, το bitcoin έπεσε μέχρι και τα 40.550 δολάρια πριν αναπηδήσει ξανά στα 42.200 δολάρια. Το ανοιχτό ενδιαφέρον μειώθηκε κατά 2 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω των ρευστοποιήσεων, της φθίνουσας αξίας του BTC και των traders που μείωσαν την έκθεση τόσο στα long όσο και στα short.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *